Horren

Deuren en ramen open zonder dat er ongedierte binnen komt.

Als het buiten warm is zetten we onze ramen open. Een heerlijke bries zorgt dan voor frisse lucht en verkoeling. Maar hoe vaak word u niet geplaagd door stekende vliegen, wespen of muggen in uw huis? Of zelfs in uw slaapkamer?

Daar heb je vaste raamhorren voor. De smalle profielen waarin het horgaas zich bevindt, passen op vrijwel elk raamkozijn en vallen nauwelijks op. Bovendien kunnen vaste horren in afwijkende vormen en kleuren (RAL) worden besteld.

Horren

Horren

Uitneembare Raamhor

De uitneembare hor is speciaal geschikt voor naar binnen draaiende ramen. De hor wordt dan aan de buitenkant met eenvoudige kneveltjes vast gezet.

Scharnierende Raamhor

De scharnierende hor is gelijk aan de uitneembare hor, maar voorzien schanieren. Met name bedoeld voor naar buitendraaiende ramen.

Cassettesysteem

In een afgeschuinde cassette bevindt zich een veerrol waarop zich en het gaas op- en afrolt. De onderlat is uitgevoerd met 2 handgrepen en een trekkoordje.

Een hordeur die niet goed gemonteerd is biedt meer ergernis dan gemak. Vaak laat het horgaas los of sluit de deur slecht en komen de insecten alsnog binnen. Met een plissé hordeur systeem hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Het horgaas rolt zich niet op maar vouwt zich op, wat slijtage voorkomt. De treklijst blijft in elke gewenste stand staan en klapt niet vanzelf terug. Met dit systeem is het mogelijk om twee deuren tegen elkaar te laten sluiten als oplossing voor de dubbele tuindeur of schuifpui.